Obložená bageta ve francouzském stylu
Tady můžete najít recept na výbornou francouzskou bagetu.
Budete potřebovat:
- 2 vejce
- 1 bageta
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 10 černých oliv
- 4 ančovičky
- 1 červená cibule
- 2 rajčata
- 1 čtvrtka červené papriky
- 1 hrst čerstvé rukoly
- 2 snítky čerstvé bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
Postup:
1) Uvařte vejce natvrdo (dokonalá budou, když je před vařením necháte dojít pokojové teploty, vložíte do studené vody a od začátku varu povaříte 9 minut), oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Tuňáka sceďte a nechte okapat.
2) Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také perfektně zralé rajče (nebo dvě menší), kousek papriky nakrájejte na slabší proužky. Nechte okapat olivy a ančovičky a nakrájejte je na menší kousky.
3) Středně velkou bagetu podélně rozpulte a z obou polovin odstraňte část střídky. Obě poloviny zakápněte olivovým olejem a začněte vrstvit náplň.
4) Dospod dejte pár lístků rukoly a kolečka cibule, rozložte tuňáka a olivy, přidejte vejce a ančovičky, pár proužků papriky a kolečka rajčat. Po celé ploše pokapejte červeným vinným octem a na závěr rozložte čerstvou a voňavou bazalku.