Jdi na obsah Jdi na menu

Obložená bageta ve francouzském stylu

1. 2. 2023

Tady můžete najít recept na výbornou francouzskou bagetu.

Budete potřebovat: 

  • 2 vejce
  • 1 bageta
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 10 černých oliv
  • 4 ančovičky
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 1 čtvrtka červené papriky
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa

 

Postup: 

 

1) Uvařte vejce natvrdo (dokonalá budou, když je před vařením necháte dojít pokojové teploty, vložíte do studené vody a od začátku varu povaříte 9 minut), oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Tuňáka sceďte a nechte okapat.

 

2) Oloupanou cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Na kolečka nakrájejte také perfektně zralé rajče (nebo dvě menší), kousek papriky nakrájejte na slabší proužky. Nechte okapat olivy a ančovičky a nakrájejte je na menší kousky.

 

3) Středně velkou bagetu podélně rozpulte a z obou polovin odstraňte část střídky. Obě poloviny zakápněte olivovým olejem a začněte vrstvit náplň.

 

4) Dospod dejte pár lístků rukoly a kolečka cibule, rozložte tuňáka a olivy, přidejte vejce a ančovičky, pár proužků papriky a kolečka rajčat. Po celé ploše pokapejte červeným vinným octem a na závěr rozložte čerstvou a voňavou bazalku.