Jdi na obsah Jdi na menu

Hrášková polévka

1. 2. 2023
Zde máte recept na výbornou hráškovou polévku
Suroviny
  1. 250 g mraženého hrášku
  2. 1 malá cibule
  3. 1 stroužek česneku
  4. 200 ml smetany (tučnost dle vlastní volby)
  5. 200 ml vody
  6. sůl a pepř
  7. volitelné: mleté chilli/kajenský pepř

 

Postup
  1. Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek.
  2. Jakmile chytí pěknou nazlátlou barvu, přidáme hrášek a vodu/vývar (ideálně předem ohřáté). Necháme několik minut povařit, aby hrášek změkl a prohřál se.
  3. Ochutíme solí, pepřem a případně mletým kajenským pepřem nebo chilli.
  4. V tomto okamžiku ideálně umixujeme do hladka.
  5. Do směsi přidáme smetanu a dobře promícháme. Můžeme vmíchat také trochu celých kuliček hrášku.
  6. Nakonec ochutnáme a případně dochutíme.

hraskova-polevka.jpg