Hrášková polévka
1. 2. 2023
Zde máte recept na výbornou hráškovou polévku
Suroviny
- 250 g mraženého hrášku
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml smetany (tučnost dle vlastní volby)
- 200 ml vody
- sůl a pepř
- volitelné: mleté chilli/kajenský pepř
Postup
- Na trošce oleje osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku a česnek.
- Jakmile chytí pěknou nazlátlou barvu, přidáme hrášek a vodu/vývar (ideálně předem ohřáté). Necháme několik minut povařit, aby hrášek změkl a prohřál se.
- Ochutíme solí, pepřem a případně mletým kajenským pepřem nebo chilli.
- V tomto okamžiku ideálně umixujeme do hladka.
- Do směsi přidáme smetanu a dobře promícháme. Můžeme vmíchat také trochu celých kuliček hrášku.
- Nakonec ochutnáme a případně dochutíme.